postimage


Rommel in huis

Ik kom natuurlijk bij veel mensen over de vloer en negen van de tien keer verontschuldigen mensen zich over de rommel in huis. Diverse excuses voeren de hoofdtoon. Van binnen moet ik altijd heel vermakelijk lachen. Het maakt mij niet uit of er wat rommel rondslingert. Er moet toch geleefd worden in huis?

Tips voor meer ruimte

Waar ik me wel enorm aan stoor is de hoeveelheid meubels die mensen in hun woning proppen. Ik houd meer van het minimalisme. Door alleen meubels neer te zetten die echt noodzakelijk zijn creëer je ruimte en ruimte geeft je rust en een rijk gevoel. Ik zie ook met grote regelmaat meubels die aan de onderkant dicht zijn, daarmee lijkt een ruimte ook veel voller dan met meubels op pootjes. Het enige nadeel daarvan is dat stofdeeltjes zich erg prettig lijken te voelen onder het meubel. Maar goed, met de voorjaarskriebels die u wellicht afgelopen week nauwelijks kon bedwingen is dat ook weer opgelost. Ik heb dan zelf niet zo zeer de behoefte aan een grote voorjaarsschoonmaak maar wel om dingen te veranderen. Als u van plan bent om toe te geven aan uw voorjaarkriebels en een werkelijke metamorfose in uw woonkamer wil bewerkstelligen of simpelweg een nieuw huis heeft gekocht die u nog gaat inrichten, koop dan niet te veel (en te grote) meubels. Leg de focus bijvoorbeeld op de aanschaf van een mooie, royale zitbank. Ook het gebruik van veel wit zorgt visueel voor meer ruimte. Is helemaal wit u te wit? Kies dan een kleur om één muur te verven. Ik werk graag met strakke, horizontale lijnen. Horizontaal geplaatste ramen hebben dan ook mijn absolute voorkeur. Wat makkelijk te realiseren valt in uw kamer, is het verven van horizontale lijnen op uw muur of het ophangen van een boekenplank, ook hierdoor lijkt uw kamer breder en dus groter dan hij werkelijk is.

Licht is ruimte- en sfeermaker

Ook met licht is het mogelijk uw ruimte groter te doen lijken. Om veel (natuurlijk) licht binnen te halen, kunt u een grote spiegel ophangen die het licht naar uw kamer reflecteert. Door de hoeveelheid licht en de diepte van de spiegel, zorgt u voor een ruimtelijk effect. Plaatst u bijvoorbeeld een spiegel in een lange smalle ruimte op de lange muur dan lijkt de ruimte breder. Naast het optimaal gebruik maken van natuurlijk licht is een goed lichtplan in huis een absolute must. Als u een lichtelement op de grond plaatst, die tegen uw wand naar boven schijnt, lijkt de ruimte groter. Licht is niet alleen belangrijk voor het creëren van meer ruimte, met licht kun je immers ook een intieme sfeer creëren, bepaalde elementen belichten of nodig hebben om goed te kunnen werken. Ook kunt u op elk gewenst moment de sfeer veranderen door te werken met verschillende kleuren, dimmogelijkheden en verstelbare lampen.

Je huis, een warme haven

Je huis moet een fijne, warme haven zijn. Door het creëren van ruimte en gebruik te maken van een goed lichtplan, brengt u sfeer en rust in uw woning.