blogafbeelding


LED (will) it be!

De luide knal van een kapot springende lamp verrast mij bij thuiskomst. Dankzij het schijnsel van de straatverlichting kan ik me nog net een weg banen naar het laatje waar de lampen meestal liggen. Meestal … want de lampen zijn op en zoals de reclameslogans schreeuwen: ‘Op is op’! Mijn lampen worden één voor één vervangen door spaar- of LED-lampen wanneer het bekende peertje het begeeft.

Eerder op de avond, na een bezoekje aan de bioscoop, liep ik door een parkeergarage. In de verte werd mijn aandacht getrokken door het licht van een TL-balk, die op het ritme van salsa leek te ‘flikkeren’. Het mag duidelijk zijn: verlichting is een onmisbaar gemak, dat overal is en ons overal volgt. En dat -helaas- af en toe stuk gaat!

Zou de wereld er niet anders uitzien, als we alles in een ander licht zouden plaatsen? LED-licht, wel te verstaan. Of het nu gaat om algemene verlichting, het leggen van verlichtingsaccenten of het beïnvloeden van de sfeer in een ruimte, het belang van licht wordt vaak onderschat. En dat terwijl de juiste verlichting een sterk positieve invloed op ons heeft, op hoe we ons voelen, hoe we werken en hoe we iets beleven. Beleving, daar zullen we steeds meer mee te maken krijgen, want naast licht is ook geluid en geur een belangrijk gegeven in onze ervaring van welbevinden.

Als we LED-licht toepassen kan mijn ‘peertje’ niet meer ontploffen en dansende TL’s zijn verleden tijd. Het koude witte LED-licht is er niet meer (als je dat niet wilt) en de sfeer in onze kantoren is met LED-verlichting net wat meer sprankelend. Om nog maar te zwijgen over de invloed op de gezondheid van onze natuur en op onze economische winst. De aarde warmt minder snel op en tegelijkertijd worden onze bankrekeningen minder belast door onze energiefacturen. LED-verlichting biedt energiebesparing, warmtereductie en een lange levensduur waardoor de TCO (Total Cost of Ownership) van een verlichting systeem sterk verlaagd wordt.

Maak een afspraak met Decoussemaecker Interieurs en ik laat u in een duidelijke calculatie zien, wat uw bedrijf kan besparen door toepassing van LED-verlichting. Zonder afbreuk te doen aan de door u gewenste beleving van licht!

Licht laat een bedrijf van binnen en van buiten stralen en tot leven komen.

Wat LED je!?